Krug x Single Ingredient 2024

A Krug és a BOTANIQ Turai Kastély közös munkájának vizuális megörökítése. 

Hatalmas megtiszteltetés volt számunkra, hogy a 2023-as KRUG Single Ingredient együttműködés után a 2024-es projektben is részt vehettünk, ahol a Krug és a BOTANIQ Turai Kastély közös munkájának vizuális megörökítése volt a feladatunk. 

A limitált Krug könyv magyar vonatkozású képeit csapatunk tervezte és készítette. A tartalom kidolgozása során középpontba került az ételek művészi ábrázolása, a séfek személyiségének  autentikus reprezentációja, valamint az ételkészítés legérdekesebb mozzanatai. Célunk az volt, hogy a képek hitelesen tükrözzék az alkotási folyamatot és azt a gasztronómiai élményt, amelyet a Krug champagne-ok és a virágok ihlette menü kínál.

Magyarország és a régió első hivatalos Krug Ambassade-ja, a BOTANIQ Turai Kastély 2023-ban csatlakozott a világ legexkluzívabb éttermei közé, amelyeket a Krug Champagne ház is elismer. A BOTANIQ ezzel egy közel 150 különleges helyszínt számláló globális hálózat tagjává vált.

Az Ambassade-ok olyan egységek, amelyek szorosan együttműködnek a patinás Krug Házzal, hogy kifinomult vendégeik számára egyedülálló kulináris élményeket nyújtsanak, a champagne-ok különleges világát is beemelve a gasztronómiába.

A Krug Ház minden évben kiválaszt egy alapanyagot, amely inspirációként szolgál a séfek számára kreatív ételköltemények megalkotásához. 2024-ben a virágok finom eleganciája és sokszínűsége került a fókuszba, amely az év témája lett. A BOTANIQ Turai Kastély séfje erre az alapanyagra építette fel egyedi menüsorát, amelyet a Krug champagne-okkal párosítva különleges gasztronómiai utazást nyújt a vendégeknek.

Julie Cavil, a Krug Champagne egyik vezető pincemestere szerint a virágok ragyogásuknak és illatuknak köszönhetően a sokszínűséget szimbolizálják. Nemcsak esztétikai, hanem kulináris szempontból is új lehetőségeket nyitnak meg, széles íz- és aroma palettát kínálva a séfek számára.

A virágok kreatív felhasználásával készített fogások receptjei és képei megtalálhatók az „All for One and One Flor-all” című szakácskönyvben, amely a Krug Ház és a világ legkiemelkedőbb séfjeinek közös munkája.

Az „All for One and One Flor-all” limitált Krug könyvben megjelenő magyar Ambassade képeit kollégáink álmodták meg, tervezték és készítették. A fotózás során az ételek művészi megjelenítése, a séfek portréi, valamint az ételkészítés legfontosabb pillanatai kapták a főszerepet. Kiemelkedő hangsúlyt fektettünk arra, hogy a képek hűen visszaadják a projekt esszenciáját, a fő hozzávaló hazai értékét és jelentőségét, az alkotás folyamatát és a gasztronómiai utazást, amelyet a Krug champagne-ok és a virágok inspirálta fogások nyújtanak.